– og Holberg længe leve! (Information, januar 2004)

I går aftes stod forfatteren Ebbe Kløvedal Reich, sidste års modtager af Holberg-medaljen, på scenen i Café-Teatret i det indre København for at introducere teatrets nye Holberg-cabaret. I går var der premiere på en ny Holberg-forestilling på Teatret Vandrefalken i Kalundborg. Der blev desuden afholdt et stort mindearrangement i Sorø, stedet hvor Holberg som ældre baron satte sine spor i sin egen tid, og gennem arven – både i ånd og klingende mønt – til eftertidens danske og norske kultur- og åndsliv. I går var det nemlig 250 år siden, at Holberg døde, næsten 70 år gammel i 1754.

- indgår i temasektionen Stand In, red.: Marianne Bugge (www.statsbiblioteket.dk/Standart)
om digt og billede i Litteraturmagasinet Standart (nr. 1 2004)

Ansigt til ansigt med verden handler om de forskellige illustratorer, der har arbejdet direkte sammen med Halfdan Rasmussen: Ib Spang Olsen, Ernst Claussen, Arne Ungermann og Kaj Matthiessen. Artiklen betoner de kunstneriske ideer i disse samarbejder og søger at karakterisere deres positioner i Halfdan Rasmussens samlede forfatterskab. Artiklen indgår i et større igangværende arbejde om Halfdan Rasmussens liv og værk.
 

Det faglige og det kulturelle grundlag for en digitaliseret og nykommenteret udgivelse af Ludvig Holbergs samlede værker

Red.: Peter Christensen Teilmann (Danmark) og Gunnar Sivertsen (Norge)

Bringer en lang række artikler om Holbergs forfatterskab i historisk og moderne belysning