Horsens afterbeat

Nutidige og unostalgiske historier … en montage af tider, episoder, håb og drømme, men også af tab og tragedier.
♥ ♥ ♥ ♥ Politikens anmelder Lasse Horne Kjældgaard.

og den er go'! nu har jeg læst den ... et must for alle horsensianere eller hvad de hedder, og alle andre kan more sig, gyse og sørge over replikker og scener og skæbner. Forfatteren Boris Boll-Johansen på FaceBook

Flensborg Avis:

http://www.forlagetspring.dk/rapidcart-3/index.html

Horsens afterbeat er anekdotiske netværksfortællinger med udgangspunkt i liv, levned, kunst og kulturelle brydningspunkter, situationer og skæbner på tværs af sociale skel og generationskløfter i Horsens og vide-re ud i verden i tidsrummet 1930-2010.

Horsens afterbeat er på en gang dybt personlige og helt almengyldige. Historierne handler nok om tider og typer, om tab og tragedier, men i lige så høj grad om, hvordan ironi og sarkasme og tragik holder tabuer i skak, og mennesker og samfund til forskellige tider forvalter og forvandler sådanne ting. Tiden er på mange måder bogens bagvedliggende hovedfigur, det er den der trænger gennem alt og forvandler stedets bånd til stedets ånd og løfter skæbner og situationer op i et andet på en gang mere alvorligt og mere komisk lys. En del af historierne omhandler kunstnere, hvoraf nogle har haft en eller anden berøring med Horsens gennem tiden og alle har haft betydning for Horsens afterbeat: Sophus Claussen, Vagn Holmboe, Lars Lil-holt, Herman Bang, Mikael Kvium, Bjørn Nørgaard, Steffen Brandt, Søren Ulrik Thomsen, F.P. Jac m.fl.

Horsens afterbeat,
93 sider, 198 kr. Forlaget Spring

-----------------------------------------------------------

norsk mand i 50'erne, Holbergekspert og seniorforsker, februar 2012:
"Jeg har nå lest Horsens afterbeat med stor glede og er dypt imponert, både over prosjektet, hvordan du har gjennomført det og hvordan du skriver. På hver eneste side er det noe nytt og verdifullt å hente. Det er vanskelig å legge den fra seg, selv om den hele tiden skifter mellom forskjellige tider, fortellinger, synsvinkler, stemninger, stillejer og iakttakelser.Takk skal du ha for en flott bok!"

dansk mand i 50'erne, bosidendde i Horsens, 1. juledag 2011:
"Når man... som jeg, bor i den gamle brugs i Stensballe - lige overfor "det brune lort", der i dag er erstattet med noget endnu grimmere - har gået på Horsens Statsskole i ´70 erne, været formand for Creole Club i ca. 20 år, kender ham der brændte badeanstalten af, samt har kendt mange af de personer og steder, der omtales i Horsens afterbeat, vil jeg bare lige fortælle, at bogen virkelig var et julegavehit, som jeg slugte i et hug her i formiddag. Ud over bogens beskrivelser og handlingsforløb i forskellig tid, synes jeg, den er både velskrevet og vækker til eftertanke på mange forskellige plan. Mange tak for gaven - det var en fornøjelse at læse - og hvis du har flere Horsensfortællinger, synes jeg, du skulle skrive dem."