Hofteatret i tiden 1767-2017 er skrevet af Teatermuseet i Hofteatres direktør Peter Christensen Teilmann, som tager læseren med på en kulturhistorisk slentretur tilbage i Hofteatrets omskiftelige 250-årige historie, helt ned i arkiverne og ud i de skiftende tider og verdner, Hofteatret har været en del af og taget del i. Hofteatret i tiden 1767-2017 er med andre ord ikke bare en bog om en af Danmarks ældste kulturinstitutioner, men også om den politiske, kulturelle og kunstneriske virkelighed, Hofteatret har levet midt i og med.

Hofteatret i tiden 1767-2017 er 132 sider, 34 historier fyldt med illustrationer, nye og gamle, som er fundet frem fra arkiverne. En læser skrev: "Fin blanding af indsigt, erkendelser, anekdoter og finurligheder; dejlige og meget varierede illustrationer.

"Blad igennem denne bog, læs og bliv klogere af billeder og tekst på et særligt monument over dansk teater og på uerstattelig dansk arkitektur (...) Gregers Dirckinck-Holmfeld

Hofteatret i tiden 1767-2017 er støttet af Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond.

(cd-bog) 2014
Peter Christensen Teilmann (red.) – cd produceret af komponist Hans Sydow.

Særpris i 2017 ved køb i Teatermuseet i Hofteatret kun 50 kr.! 

Kulturliv – institutioner, praksis og formidling handler om det danske kulturlivs institutionalisering, om institutionernes selv-forståelse og offentlighed. Bogen sætter principper op mod praksis og omvendt. Den beskriver paradokser, skismaer og problemtyper, som de tegner sig i kulturpolitikken, i kulturjournalistikken og kulturdebatten, på tværs af kulturens institutioner og vækstlag, og blandt aktører og brugere.

"I kraft af overblikket og det store eksempelmateriale er bogen den pt. bedste og mest opdaterede oversigt og indgang til dansk kulturliv og kulturens institutioner og formidlingspraksis". Jens Hjøllund,Bibliotekernes lektørudtalelse

Indslag fra Bogmessen i Forum 2010 med Teilmann og kulturjournalisten Anne Middelboe Christensen på youtube herunder.

Det faglige og det kulturelle grundlag for en digitaliseret og nykommenteret udgivelse af Ludvig Holbergs samlede værker

Red.: Peter Christensen Teilmann (Danmark) og Gunnar Sivertsen (Norge)

Bringer en lang række artikler om Holbergs forfatterskab i historisk og moderne belysning

Ludvig Holberg – en moderne klassiker

Omslag efter Per Traasdahls portrættegning af Holberg
Illustreret med teatertegninger af Kurt Westergaard


Lys og mørke er en bog om Holberg og hans komedier, i 3 dele: om forfatterskabet, om komedierne i litteratur- og teaterhistorisk perspektiv og endelig en kritisk gennemgang af en række danske iscenesættelser af Holbergs komedier fra årene 1988-1993.

”Bogen [..] gir den et originalt og velbegrunnet perspektiv på Holbergs forfatterskab, særlig komedierne, som vil være tankevekkende for alle som arbeider med Holbergs forfatterskab.” (EDDA)

Essays og digte af 19 forfattere og skribenter

Album alder blev til i sammenhæng med en udstilling om Per Højholts mangesidede og audiovisuelle produktion. Udstillingen hed Min hånd, 67, åbnede samtidigt med udgivelsen af Højholts Praksis 11: Lynskud og fandt sted i det daværende galleri for lyrik, Afsnit P i Nansensgade, København. Album alder rummer digte af såvel yngre (Pia Juul) som ældre lyrikere (Peter Laugesen og Thorkild Bjørnvig), foruden en række mindre essays af forfattere og kritikere, her iblandt essayet Imago.